Geplaatst door Stef Soons di, oktober 08, 2013 17:44:30

“Maar je ziet toch zeker zelf wel dat je zo niet met een klant kan omgaan. Die jaag je alleen maar weg zo. Klantvriendelijkheid hebben wij hoog in ons vaandel staan”, aldus een leidinggevende. Zijn werknemer zit er wat beteuterd en stil bij. Hij weet ook wel dat dit niet de manier is en de beelden die getoond worden maken dat alleen nog maar helderder. Doet het er dan nog toe dat hij gewoon niet zo’n goede dag had, dat deze klant echt al een tijde aan het zeuren was enz. 

Geen onbegrijpelijke situatie en toch is er iets fundamenteels mis. Dit bedrijf had al een jaar last van vele diefstallen. De Bestuurder had dit aangekaart bij de ondernemingsraad met het als idee om camera’s op te gaan hangen in de winkels. Gewoon om te zien hoe de dieven hun gang gaan. Verder niks.

Maar nu heeft de leidinggevende de beelden ook gezien en ziet gedrag van zijn personeel wat hem bevreemd en sterker waar hij het niet mee eens is. Dat was het doel niet van deze camera beelden maar tsja het staat er wel op. En dan kun je er maar beter gebruik van maken.

U begrijpt dat dit niet kan. En zo zijn er nog veel meer do’s en dont’s als het gaat om camera gebruik in een bedrijf. Het CPB heeft deze in een overzichtelijk foldertje weergegeven. http://www.cbpweb.nl/downloads_pb/CBP_Cameratoezicht.pdf

Als ondernemingsraad moet u natuurlijk iets met deze situatie doen. Als het goed is heeft u tijdens de instemming al duidelijk gemaakt wat men wel en niet met de beelden van de camera mag doen. Maar wellicht is dit niet helemaal helder gecommuniceerd binnen het bedrijf, of gaat iemand gewoon over de voorgeschreven regels heen. Aan u uit te zoeken of dit vaker gebeurd, of de Bestuurder dringend te verzoeken dit te onderzoeken, en acties te ondernemen.

Deze ondernemingsraad was even vergeten om het communicatiestuk niet mee te nemen in de instemmingsaanvraag. Daarnaast vodn men dit een individueel geval dus niet voor de ondernemingsraad.

Zorg dat u als ondernemingsraad ook de wijze van communicatie meeneemt in uw advies, instemming. Zorg ook dat u een evaluatiemoment (en de wijze waarop) meeneemt in uw advies of instemming.

Daarnaast bent u verplicht te toetsen en te controleren of het beleid uitgevoerd wordt conform de wetgeving en de afgesproken beleidsmaatregels. Du sof het om een individu gaat of niet, hier mag de ondernemingsraad weldegelijk in actie komen.