Er zullen vandaag een aantal momenten zijn waarop je iemand aanspreekt, een verslag maakt, een mail stuurt, kortom een boodschap naar de ander wil overbrengen. Misschien weet je er nu al eentje omdat er een afspraak staat of omdat het op je “to do”-lijst staat.

Bekijk de video. http://youtu.be/Hzgzim5m7oU

Als je na het zien van de video nog een keer denkt aan wat je vandaag gaat opschrijven of zeggen, want het staat in de video geschreven maar dat geldt natuurlijk ook voor wat je zegt, ga je dan de boodschap anders brengen?

Het gaat niet alleen voor de feiten maar ook voor de gevolgen. Soms maken de gevolgen wel duidelijk wat de feiten zijn. In de film worden de feiten ook verteld door de houding van de man en het zoeken naar het geld. Best boeiend om te zien dat mensen een blinde man helpen door het geld ergens voor hem neer te gooien en niet in het blikje te werpen, maar dat is even ter zijde.

En let vandaag eens op de houding die je aanneemt als je de boodschap die je vandaag gaat vertellen brengt! Want je houding zegt ook veel en kan de boodschap versterken maar ook verzwakken.

Stel dat de man op de video zou dansen. Dat hij, omdat zijn gehoor erg goed is (hij herkend de loop van de vrouw met de groene schoenen) steeds een hand zou uitsteken. Zouden we hem dan ook meteen geloven op zijn geschreven bordje?