Wilt u eerst de onderstaande strip goed bekijken.

Ik weet niet hoe u een presentatie / betoog opbouwd maar ik wil nog wel eens een korte zijweg nemen. Hiermee krijgt de presentatie / betoog wat meer dynamiek, een persoonlijk tintje en kan ik alles ondersteunen met praktische voorbeelden.

Niks mis mee. Een levendige, boeiende presentatie zorgt ervoor dat de toehoorders scherp blijven en dus de boodschap goed te horen krijgen. Echter het is van belang om op het einde van uw presentatie / betoog te zorgen dat er geen open eindjes meer open zijn. Alle verhaallijnen moeten goed afgesloten worden. Doet u dat niet dan loopt u de kans dat de toehoorder met vraagtekens naar huis gaat. En dat gaat ten koste van uw zo zorgvuldig opgebouwde betoog of standpunt.

In dit verhaal van Donald Duck vraag ik me af wat er met het vogeltje in de boom is gebeurd. Heeft het vogeltje nog steeds zijn boom of hebben de bevers ook deze boom geveld en ….

Tsja waar zou het vogeltje dan nu zijn?