In 2 maanden terug bij af.
Trainers, coaches maar ook deelnemers, managers en ondernemers ze kennen het allemaal. Net terug van een 2-daagse training, een heidag of een inspirerend coachingsgesprek is iedereen vol energie van de nieuwe plannen, de wegen naar gewenste veranderingen en noem maar op. Maar dan volgt de dagelijkse praktijk en concluderen velen dat na 2 maanden, soms zelfs al veel eerder, iedereen weer terug gevallen is op hun oude vertrouwde gedrag / gewoonte. Het brein heeft meer tijd nodig.
Veranderingen in gedrag en werkwijze is een proces. Om van een ongewenste situatie naar een gewenste situatie te komen vergt behalve een plan hoe daar te komen, ook commitment van het team. En dit proces heeft een steeds terugkerende stimuli nodig om daadwerkelijk te gronden. Dus hoort er bij een training, een heidag ook een traject voor de borging. Om kennis te onthouden kennen we de Wet van Jost. Deze wet handelt over herhaling. Om te veranderen heeft men ook herhaling nodig. Zie kader

Om gedrag te veranderen is naast herhaling ook iets anders nodig. Men moet geprikkeld blijven. En dat is voor iedereen verschillend. Breinvoorkeuren zijn hiervoor uitstekend inzetbaar. De voorkeur zowel in drijfveer, communicatie en besluitvorming wordt voor een deel bepaald door de verbindingen van neuronen in ons brein; de breinvoorkeur.
Breinvoorkeuren versterkt dus het committent tot verandering. Hoe werkt dat? Iedereen krijgt een eigen werkplan gecombineerd met regelmatige reminders op basis van de breinvoorkeur. Voor de een is dit een gedegen, nauwkeurig opgezet plan, aangevuld met een to do lijst, zijn, terwijl het voor de ander een mooi inspirerend en creatief kader is. De breinvoorkeuren geven inzicht in hoe je de borging het effectiefst voor dit teamlid inricht.

De training breinkoken bevat al deze ingrediënten: maatwerk, breinvoorkeuren en reminders voor borging. Kortom; wat is uw teamvraag, wat zijn de breinprofielen van uw team, trainen door middel van 3 kookopdrachten, wat gaan we anders doen en hoe gaan we dit implementeren. Dus niet alleen een goed gesprek over welke problemen er zijn en daarna alleen een training. Maar juist ook een borgingstraject van 3 maanden. Deze bestaat uit meerdere reminders vanaf dag 1 tot en met een bezoek na 3 maanden om te zien welke veranderingen er hebben plaatsgevonden. Daartussen komt de reminder na 1 week, dan 2 weken en 2 maanden welke zijn afgestemd op de breinvoorkeuren.
Op deze manier creëren wij een uitermate lekker recept voor een teamverandering, die niet alleen beperkt blijft tot een paar dagen na de training. Dus begin nu in 2013 met de planning dan zorgen wij voor een borging in 2014.