Open aanbod

Schrijven van jaarverslagen voor ondernemingsraden

 

Als ondernemingsraad of organisatie ben je verplicht een jaarverslag te schrijven. Vaak is er een inhoudelijke verplichting maar staat de vorm geheel vrij. Hoe maak je nu een jaarverslag welke inspireert, waar medewerkers en samenwerkingspartners naar uitkijken. Mede door de toevoeging van visuals gaat dit lukken.

Deze training is in samenwerking met  bureau KEET en Babbels in beeld.

Schrijven van communicatiebeleid in de ondernemingsraad

 

Hoe zorg je ervoor dat de identiteit van de ondernemingsraad duidelijk zichtbaar is voor je collega’s en de bestuurder?
Wat mag je wel of niet vertellen aan je collega’s?
Hoe zorg je ervoor dat je weet wat er speelt in de organisatie en dat de organisatie weet wat er speelt in de ondernemingsraad?
Hoe zorg je dat je meer steun krijgt en daarmee de invloed vergroot en daarmee een positieve bijdrage levert aan het bedrijfs-economische succes?
Juist door aandacht te besteden aan je communicatiebeleid en gebruik te maken van visuals.

Deze training is in samenwerking met bureau KEET en Babbels in beeld

Bloggen en vloggen

 

In deze tijd van social media is het schrijven van een blog of het maken van een vlog een mooi middel om juist de collega’s te betrekken bij het werk van de ondernemingsraad. Maar wat is het precies, wat mag je wel of niet in een blog / vlog zeggen en hoe zorg je ervoor dat het meteen ook smoel heeft, passend bij de identiteit van de ondernemingsraad of jou als raadslid.

We gaan daadwerkelijk een blog maken en een vlog opnemen. Dus zorg voor opname apparatuur of een telefoon met de juiste kabels voor een aansluiting op een laptop.

Energiek vergaderen

 

Na de vergadering kom ik meestal uitgeblust naar buiten?
De besluitvorming duurt erg lang en vaak komen we daarna weer terug op eerder genomen besluiten?
Steeds dezelfde mensen hoor je in de vergadering

Herkenbaar! Kom dan naar de training. Samen met Eva van den Dungen, Babbels in beeld, gaan we aan de slag en leren we je hoe te komen tot een energieke vergadering, betere besluitvorming en werkvormen waarin iedereen gehoord of gezien wordt.

Non-verbale communicatie en Lichaamstaal

 

Je weet vast dat wat we zeggen  vaak minder van belang is dan hoe we het zeggen. Juist het non-verbale deel, de stem, de klank, de bewegingen met armen en benen, het gezicht, maken hoe de boodschap overkomt. En dat juist versterken of ontkrachten.

In deze training gaan we aan de slag met je persoonlijke lichaamstaal en basis non-verbale communicatie. Daarnaast leren we je vaardigheden en specifieke non-verbale ondersteuning om krachtig over te komen. Via de kennis over lichaamstaal leren we je hoe de emoties van de ander in te schatten en daarop te anticiperen.

Schrijven van Advies- en Instemmingsbrieven

incompany