Het is de tijd van de donkere dagen zoals we dat noemen maar ook van de dagen waarop, denk ik, in Nederland iedereen wel sinterklaas en/of kerstmis viert. Nu de goedheiligman bijna in ons land arriveert hebben de families waarschijnlijk wel al besloten wat ze dit jaar gaan vieren. Sommige kiezen een van de twee afhankelijk van scholen, sportclubs en dergelijke waar ook wel een van de twee gevierd wordt. Maar als u nu eens naar uzelf kijkt. Waar gaat dan uw voorkeur naar uit.
Mensen hebben voorkeuren en vaak zijn deze de basis om een aantal zaken op te pakken, om besluiten te nemen en om te zien of we meer doelgericht werken of juist samenwerken met anderen. Het gaat niet om de vaardigheid. Iedereen kan wel Sinterklaas of kerst vieren maar om een persoonlijke voorkeur.
In de discussie welke van de twee gevierd gaat worden herkent u wellicht ook een voorkeur in de onderhandeling. Bent u iemand die graag de mening van anderen wilt horen en vanuit gezamenlijkheid probeert om een keuze te maken? Of bent u iemand die meer vanuit rationaliteit de zaken bekijkt, de gezinsagenda of, vanuit het werk bekekenen, de orderportefeuille erbij pakt en dat sterk meeweegt in de beslissing. Zit er een verschil in uw voorkeur om zaken aan te pakken in de werk- en thuissituatie? En als daar een verschil in is heeft dit dan te maken met de wijze waarop u het eigenlijk zou willen aanpakken of omdat functie, hiërarchie nu eenmaal maken dat u het anders moet doen.
Vindt u deze gezelligheid op het werk niet zo gepast of is deze gezelligheid misschien de bron van energie om het werk goed aan te pakken. Of heeft u wel het idee om een van de feesten op het werk te vieren maar dan eens op een andere manier. En heeft u ook wel hele mooie ideeën. Het werken vanuit doelen, vanuit mensgerichtheid of juist vanuit traditie of nieuwe ideeën zegt iets over uw breinvoorkeur. Deze breinvoorkeur heeft invloed, zowel op het werk als privésituatie, op uw wijze van besluitvorming, uw samenwerking en communicatie.
En zoals we in de gedichten van Sint of de Kerstman nog wel eens terugkijken op de prestaties en gebeurtenissen in het afgelopen jaar, zien we nu bedrijven ook terugkijken op hun doelstellingen en prestaties. Het is natuurlijk ook de tijd om als team of organisatie nog eens bij elkaar te komen al dan niet onder het mom van een sinterklaasbezoek of een kerstborrel, teamuitje.
Wellicht wilt u net iets meer dan dat. Wilt u, terugkijkend op 2013, kijken of zaken anders aangepakt kunnen worden. Maar dan wel onder het motto van een teambijeenkomst, wellicht een training met een speciaal tintje.
Breinkoken kan hiervoor zorgen. Breinkoken is een teamtraining maar u bent wel met uw team of organisatie gezamenlijk aan de slag met een hapje en een drankje. We gaan werken aan zaken die u in 2014 anders wilt zien. We maken de deelnemers bewust van deze elementen en gaan aan de slag om het in 2014 anders te doen. En we stoppen niet in 2013. Juist ons borgingstraject, doorlopend tot in 2014, maakt breinkoken sterk. Want wat u nu voorneemt gaat u in 2014 ook uitvoeren. Wij zorgen voor de juiste prikkels, ook op basis van de voorkeuren.
Net als de pakjes van Sinterklaas of de Kerstman hoopt u dat de ontvanger er niet alleen in 2013 plezier van heeft maar er ook in 2014 plezier van ondervindt. Niet alleen een mooie herinnering aan de dag, avond ( ja het was een gezellige training) maar ook iets op langere termijn.
Kijk op de website van www.breinkoken.nl en maak voor dit jaar nog een afspraak voor informatie of training.