Waarom Gele Olifanten?

Voor diegene die op deze website kijken, het is jullie vast opgevallen; gele olifanten. Waarom?

zoals het ooit begon
mijn eerste verzameling rond, 1997

Tijdens mijn opleiding als creatief educatief medewerker maakte ik samen met anderen een voorstelling. In het creatieve proces zijn we ook begonnen met het creëren van een gele olifant van papier-maché. Maar uiteindelijk bleek dat toch niet helemaal te passen. En stond er in de hoek een best aardig grote gele olifant.

Toen ben ik ze maar gaan sparen. En mijn eerste olifant was fantje

  1. je vind ze niet zoveel. Je moet echt zoeken.
  2. het geeft altijd wel een verhaal in een winkel en dat brengt vaak weer andere verhalen met zich mee.
  3. het is handig voor mensen die niet weten wat ze je moeten geven

Maar er is meer.

Geel staat voor: vrolijk, levenslust, vrijheid, energie en vitaliteit en creativiteit. En deze waarde zie je terug in mijn trainingen. Er is energie, flexibiliteit in het aanpassen van een programma en er is veel ruimte voor humor. Naast dat we echt met serieuze zaken aan de gang gaan.  Ik werk graag met werkvormen juist om eens op een andere wijze te kijken naar onderwerpen of om dynamieken op een andere manier naar boven te laten komen. Doelgericht en altijd weer met de vertaalslag naar de praktijk.

De olifant staat voor: Kracht, Slim, waakzaam, behulpzaam, leergierig, hardwerkend. Het is een symbool van positiviteit. De olifant brengt geluk, voorspoed en wijsheid. Nu ga ik niet beweren dat door mijn komst het geluk jou tegenmoet stroomt. Maar ik probeer juist steeds de mogelijkheden te zien (het glas is half vol bij mij) en deel graag al mijn ervaring en kennis. Ik lees en luister veel en deze kennis integreer ik in mijn trainingen. Ik werk graag met je samen, ook los van de pure medezeggenschap. Dus waar ik linken kan leggen, leg ik ze en breng je ook, waar mogelijk, in contact met anderen.

En kent jij de uitdrukking: de olifant in de kamer. Ik kan ook moeilijke en pijnlijke onderwerpen bespreekbaar maken. Dat het schuurt of kan schuren is geen rede voor mij het niet bespreekbaar te maken. En op mijn wijze ontstaat er altijd weer een opening om het ook echt bespreekbaar te maken.

Fantje
Fantje, de eerste